Workshop: Hoog sensitieve kinderen

De workshop Hoog sensitieve kinderen richt zich op pedagogisch medewerkers in de BSO. In deze workshop is er aandacht voor het hoog sensitieve kind. Het kind waarbij zowel prikkels van buiten als interne prikkels meer en heviger binnen komen. Het ene kind is prikkelgevoeliger dan het andere kind. Zeker 20% van alle kinderen is hoogsensitief. Maar ook kinderen met een ontwikkelingsstoornis zijn prikkelgevoeliger. Al deze kinderen zijn ook op de BSO te vinden. Na een schooldag komen zij op de BSO waar ze nog steeds in een groep kinderen verblijven met relatief veel prikkels. Wat kun je als pedagogisch medewerker voor deze kinderen doen? Hoe kun je elk kind optimaal ondersteunen?

De cursist krijgt tijdens deze workshop inzicht in de ervaringswereld van het hoog sensitieve kind en krijgt informatie over de zintuigelijke waarneming en de overprikkeling bij hoog sensitieve kinderen. Ook leert de cursist praktische strategieën kennen en toe te passen om de wereld van het prikkelgevoelige kind te structureren en emoties en gevoelens te verwerken.

Deze workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten. In overleg is het mogelijk om 1 bijeenkomst te volgen en zal er op maat een keuze gemaakt worden over de inhoud.

 

Locatie: In-company

Aantal dagdelen: 2 x 3 uur (of 1 x 3 uur)

Aantal deelnemers: Max. 12

 

Kosten van de workshop:

1 x 3 uur € 550,00

2 x 3 uur € 1050,00

 

Dit bedrag is inclusief:

  • telefonische intake
  • cursusmap
  • schriftelijke evaluatie

Dit bedrag is exclusief:

  • reiskosten (€ 0,19 per km)
  • reistijdvergoeding vanaf 150 km v.v.

De kosten van de workshop zijn vrijgesteld van BTW